מה אוכלים בחום היולי אוגוסט הישראלי? מה עם סלט יווני טוב, כן אותו סלט המלא כל טוב, שבו משתלבים יפה הגבינה המלוחה והירקות הטריים הם המתכון המוצלח ביותר שיעזור לכם לעבור את ימי החמסין.
• 5-4 עגבניות חתוכות לפלחים
• 3 מלפפונים חתוכים גס
• 1 בצל סגול קטן פרוס
• 2 כפיות צלפים (לא חובה)
• כ-10 זיתי קלמטה
• 1 פלפל ירוק פרוס לטבעות
• שמן זית
• 1 כף חומץ יין אדום
• 1 כפית אורגנו טרי (אם אין בנמצא אז יבש)
• מלח ופלפל
• 150 גרם גבינת פטה מפוררת
אופן ההכנה
• מניחים בקערה את כל הירקות - העגבניות, המלפפונים, הבצל, הצלפים, הזיתים והפלפל הירוק.
• מוסיפים לקערה שמן הזית, החומץ, האורגנו, מלח ופלפל, ומערבבים.
• אחרון חביב מוסיפים את הגבינה שבלעדיה סלט יווני הוא לא סלט יווני אוטנטי.
לא לשכוח לחם טרי בצד וכמובן שמן זית וחומץ מהאיכות הטובה ביותר!
פוליסמן אולגה